5 FÖRDELAR MED MATTOR

mattor

I det här inlägget så kommer vi att fokusera på ett väldigt roligt ämne: mattor. Det finns massvis med fördelar med att ha mattor liggandes på golvet i hemmets olika hörn och rum, eller varför inte hänga en matta på väggen?

Vi har inför det här inlägget gått igenom och analyserat alla olika fördelar med att ha mattor liggandes på golvet/hängandes på väggen i ditt hem. Vare sig om det är i huset, stugan, husvagnen eller lägenheten.

Efter vår analys så kom vi fram till dessa 5 fördelar med mattor:

  1. Värme och komfort

Om du har kalla golv i betong eller kakel så är det oftast aldrig skönt att sätta ned fötterna på golvet. Framförallt under vinterhalvåret. De mörka och kalla tiderna för oss som bor i Norden tenderar att vara länge – och kan ta en hel del energi från oss. Då är det en jättebra idé att införskaffa sig en eller flera mattor för att reducera priset på el och uppvärmning samt höja myskänslan.

  1. Stil

Det finns få saker som knyter ihop ett rum på samma vis som en matta kan göra. Möbler får någonting att stå på som dessutom inte skadar golvet. Speciellt viktigt om man har ett fint trägolv. Med en matta så skapar du en harmoni i rummet som gör att allting hänger ihop på ett härligt vis.

  1. Reducera oväsen

Mattor fungerar utmärkt som ljuddämpare. Stökiga grannar? Köp dem en matta. Stökiga ungar i rummet på ovanvåningen? Fixa en matta. Ekar det i rummet? Köp en matta!

  1. Skydda ditt golv från skador

Skydda ditt golv från skador från allt ifrån möbler, skor och leksaker. Allting nuförtiden har skarpa kanter. Dessutom är det ett bra sätt att undvika att folk halkar vid väta och på glatt golv.

  1. Tänk på hälsan

Smuts och damm virvlar alltid omkring i hemmet. En matta kan effektivt samla ihop allt damm och på det viset så slipper du må dåligt eller utveckla en allergi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *